Sfeervolle tuin met zwembad

De eigenaren wensten een tuin waarin ontspannen en genieten centraal staat, in een oase van groen, kleur en leven. Na het volledig leeghalen van de bestaande tuin, is er door het toepassen van wintergroene hagen en volwassen bomen direct veel privacy gecreëerd.

Het lijnenspel is ingetogen en bestaat uit twee lange zichtlijnen, welke zorgen voor een goede verbinding en een enorm ruimtegevoel. Hoogwaardige materialen in natuurlijke tinten bieden een fijne basis voor de warme kleuren van de borders.

Het zwembad met poolhouse is precies tussen de zichtlijnen gesitueerd, en krijgt op deze manier een sterke connectie met de klassieke villa.
Het luxe bijgebouw biedt ruimte aan de techniek van het zwembad, een douche met toilet, en doet dienst als een tweede huiskamer. Voorzien van glazen schuifwanden, een tv én een haard is het hier zowel overdag als savonds fijn vertoeven.

Het verbindende element is de sfeervolle beplanting, deze is natuurlijk, transparant en in warme tinten uitgevoerd. Deze gedurfde kleurstelling wordt zelden toegepast, maar juist doordat dit consistent is doorgevoerd door de gehele tuin is er een prachtig contrast ontstaan met de heldere vlakverdeling.

Het resultaat is een tuin die niet alleen een genot is om te zien, maar ook om te gebruiken. Waarin de seizoenen zichtbaar zijn en waar het gonst van het leven.