Tuin ontwerp

Bij het ontwerpen van uw nieuwe tuin, staan uw wensen centraal. Tijdens een vrijblijvend gesprek wordt alles op papier gezet, waarna de ideeën worden verwerkt in een plattegrond. Dit is het eerste ontwerp. In dit eerste ontwerp komt alles op zijn plek te vallen. Dit wordt vervolgens een verder geheel gemaakt en daarna in een 3D schets verder vormgegeven. Het ontwerpen van tuinen kan per hovenier verschillen. Studio Fortuin staat bekend om tuinen die sterk zijn in het lijnenspel, verrassen, goed in balans zijn. Daarnaast zijn de tuinen sterk in sfeer die past bij de woning en de omgeving van de klant. Elk element in de tuin moet een functie hebben deze functies moeten uitgewerkt zijn om een prettige en tijdloze ruimte te creëren. Naast de indeling van het tuint ontwerp wordt de sfeer ook voor groot deel bepaald door de beplanting. In overleg wordt bepaald of dit rustige of weelderige planten moeten zijn.

Een goed tuinontwerp is de basis van uw nieuwe tuin. Wilt u een doordacht ontwerp, waar zorg en aandacht aan besteed is zodat u elke dag opnieuw kunt genieten van de tuin die bij uw past?

Om uw wensen en ideeën zo goed mogelijk in kaart te brengen plannen we eerst een vrijblijvend gesprek in. Tijdens dit gesprek zetten we alles op papier en kijken we samen naar wat mogelijk is. Vervolgens gaan we de eerste ideeën verwerken in een plattegrond, dit is het eerste ontwerp.

In dit eerste ontwerp krijgt u al een goed beeld van hoe het eruit komt te zien. Het ontwerp zullen we bespreken tijdens een tweede gesprek. Wijzigingen zoals nieuwe wensen en ideeën kunnen nog aangebracht worden. Het ontwerp is pas goed, als u 100% tevreden bent. Is het ontwerp akkoord? Dan wordt het definitieve tuinontwerp uitgewerkt in 3D.

Het ontwerpen van een tuin verschilt per hovenier. Studio Fortuin creëert tuinen met een sterk lijnenspel, die verrassen en goed in balans zijn. We zorgen ervoor dat de sfeer in de tuin past bij de woning en de omgeving. Alle verschillende elementen in de tuin hebben een eigen functie die een grote rol spelen in het ontwerp. We werken daarom alle verschillende functies uit om een prettige en tijdloze ruimte te creëren. Naast de indeling van de tuin wordt de sfeer ook bepaald door de soorten beplanting. Samen bepalen of dit rustige of weelderige planten of een combinatie moet zijn.

Heeft u zelf al een idee hoe de tuin eruit moet komen te zien? Dan helpen wij u graag op weg met onze ideeën.

Benieuwd wat Studio Fortuin voor u kan realiseren?

Neem vrijblijvend contact op

Hoe gaat Studio Fortuin te werk?

Na het ontwerpen van uw tuin gaan we aan de slag met de aanleg van de tuin. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees meer op onze pagina over tuinaanleg. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Bekijk dan onze werkwijze pagina.

Onze werkwijze